Vozači s premium zimskim gumama imaju više samopouzdanja

0
27

Studija je pokazala da se europski vozači s premium zimskim gumama osjećaju znatno samopouzdanije i opuštenije u vožnji u zimskim uvjetima od vozača s nepremium gumama. Studija koju je proveo Ipsos za tvrtku Goodyear dokazala je da je odabir pravih guma jedna od najvažnijih odluka koje vozači donose kako bi se pripremili za zimske uvjete.

Prema izvještaju koji je izradio Ipsos1 u ime tvrtke Goodyear 65 posto vozača sa zimskim gumama premium robnih marki osjeća se samopouzdanije u vožnji tijekom zime, što je znatno više od vozača koji imaju nepremium gume (54 posto). Podaci ukazuju na to da vozači ne bi smjeli zanemariti prednosti ulaganja u gume vrhunskih robnih marki, osobito u zahtjevnijim zimskim uvjetima.

Navedene spoznaje posebno su važne za one koji jako vole vožnju i uživaju u njoj čak i u zahtjevnim vremenskim uvjetima. Studija je pokazala da taj profil vozača, a to su obično mlađi u usporedbi s prosječnim vlasnikom automobila, već izvještava o višoj razini samopouzdanja u vožnji u zimskim uvjetima i susreće se s manje situacija koje bi im uzrokovale nelagodu.

Zimske gume povećavaju osjećaj sigurnosti i u blažim zimama

Iako se procjenjuje da će zbog blažih zima i napretka u tehnologiji i performansama cjelogodišnjih guma do 2029. godine segment zimskih guma pasti za oko 1,6 posto2, za mnoge su vozače zimske gume još uvijek najpouzdaniji izbor budući da u mnogim europskim zemljama vladaju zimski uvjeti. Prema mišljenju vozača zimske gume su na snijegu i ledu najizdržljivije. Unatoč nešto blažim zimama više od polovice europskih vozača još uvijek navodi da tijekom vožnje nailaze na snijeg i led, odnosno na takve uvjete u kojima bi se sa zimskim gumama osjećali sigurnije.

Pregled zakonodavstva u vezi s upotrebom zimskih guma

Budući da u svakoj europskoj državi vrijede različiti zakoni o upotrebi zimskih guma, radi lakše pripreme hrvatskih vozača za cestu Goodyear predstavlja pregled propisa u vezi s upotrebom zimskih guma.

Goodyear nudi zimske gume i za naplatke većih dimenzija

Za samouvjerenu vožnju u zimskim uvjetima Goodyear nudi bogat izbor zimskih guma. Izvrsnost gume Goodyear UltraGrip Performance 3 dokazuju i posljednji HAK-ovi testovi zimskih guma jer je guma zauzela prvo mjesto u dimenziji od 17 cola, a drugo mjesto u dimenziji od 16 cola. Guma je dostupna u najviše dimenzija do sada, čak i za veće naplatke. Za naplatke od 19 cola i veće dostupno je gotovo 40 novih dimenzija.

Pouzdanost gume Goodyear UltraGrip Performance 3 osiguravaju brojne inovativne tehnologije, naprimjer Snow Protect, koja povećava broj rubova prianjanja na gaznoj površini gume i tako omogućuje bolje prianjanje na snijegu. Tehnologija Wet Grip+ istiskuje vodu u stranu, a ne na prednji dio gume, čime se smanjuje rizik od akvaplaninga. Kao i sve gume u Goodyearovoj ponudi i ove su prikladne za električna vozila jer nose oznaku EV-ready i osmišljene su za smanjenje buke pri kotrljanju i povećanje učinkovitosti.

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com