Advertisements

Audi R8 je najpopularniji sportski automobil na svijetu

Google je objavio rezultate pretraživanja automobila koji su pokazali da je Audi R8 uvjerljivo najpopularniji sportaš.

Naime, Audi R8 zabilježio je najviše rezultata pretraživanja u čak 95 od 169 zemalja diljem svijeta, a još važnije u cijeloj priči jest da je najtraženiji upravo u državama s najvećom kupovnom moći, što uključuje gotovo cijelu Europu, SAD, Kinu, Japan i Australiju.

Stručnjaci u automobilskoj industriji ovakvim rezultatima nisu nimalo iznenađeni, obzirom da je Audi R8 već godinama na glasu kao najfunkcionalniji supersportaš. Dovoljno je upotrebljiv i komforan u svakodnevnoj vožnji, a izmjenom nekoliko postavki pretvara se u stroj čistokrvnog trkaćeg karaktera. To je dodatno naglašeno osvježenim Audijem R8, koji je s prodajom krenuo prije nekoliko tjedana, a o kojem više možete saznati na ovom linku.

Prema parametrima pretraživanja koje je dostavio Google obradu podataka odradila je britanska agencija Veygo. Najzanimljivije u cijeloj priči jest to da na listi TOP 5 najtraženijih sportaša nema niti jedan Ferrari, McLaren, Pagani, Koenigsegg…

Ako pogledamo širu sliku, jasno je da je svih pet modela koji se najviše pretražuju preko Googlea u vlasništvu Volkswagen Grupe. Dakle, Audi R8 je uvjerljivo na vrhu, drugi je Bugatti Chiron, treći Bugatti Veyron, četvrti Lamborghini Avendator, a peti Lamborghini Veneno, koji je proizveden u svega 14 primjeraka.

Advertisements