BMW serije 8 Coupe podvrgnut testiranjima dinamike vozila na trkaćoj stazi

Predstavljanjem BMW-a Concept serije 8, BMW je već pružio uvid u dizajnu svog novog sportskog automobila luksuznog segmenta. Budući serijski prototip trenutačno se intenzivno testira na terenu za velike brzine u Apriliji u Italiji. Testovi naročito služe za optimiziranje vozne dinamike vozila na površinama s visokim koeficijentom trenja i označavaju još jednu od odlučujućih faza na putu prema lansiranju novog BMW-a 8 Coupe tijekom 2018. godine.

Testne vožnje provode se s maskiranim prototipom, koji ipak daje snažne indicije tipičnih sportskih proporcija novoe serije 8 Coupe. Sa oko 4 kilometra dugog ovalnog kruga, uključujući i strme zavoje, područje koje se nalazi u blizini Rima nudi prije svega savršene uvjete za velike brzine i visoke koeficijente trenja.

Štoviše, ubrzanje, kočenje i upravljanje novog sportskog automobila analiziraju se na krugovima, slalomima i različitim cestovnim površinama. Jako zahtjevan testni program olakšava ciljanu harmonizaciju svih sustava pogona i ovjesa. Novi BMW serije 8 Coupe pokazao je da nudi maksimalnu okretnost i preciznost u vrlo dinamičnim situacijama.