Advertisements

Novi Kia Cee’d uhvaćen na testiranju u Koreji

Dok se na cestama Europe mogu vidjeti samo jako zakamuflirani primjerci u Koreji je uhvaćen novi Kia Cee’d bez ikakvih dodataka koji bi prikrivali izgled karoserije. Već na prvi pogled vidljivo je kako će novi Kia Cee’d, čija se premijera očekuje na salonu automobila u Ženevi u ožujku, biti osjetno atraktivniji. Prednja maska i optika svjetala uspješno je preseljena s modela Rio, a stražnji dio dizajniran je smirenije i konzervativnije od dosadašnjeg modela, kojeg je većina potencijalnih kupaca smatrala previše svemirskim.

Cijela paleta benzinskih i dizelskih motora bit će identična onoj koju koristi Hyundai i30, tehnički blizanac Kije Cee’d. Naravno, glavni hit bit će turbobenzinski 3-cilindraši i već proslavljen 1.6-litreni dizelaš. Apple CarPlay i Andorid Auto povezivost dokaz su kako Kia Cee’d ide u korak s vremenom, a sigurnosni sustavi uključivat će autonomno kočenje, detekciju vozila u mrtvom kutu i sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz prometne trake.

Kia Cee’d u peterovratnoj izvedbi u prodaju će stići s prvim danima ljeta. Na salonu u Ženevi bit će predstavljena i konceptna izvedba trovratne izvedbe Pro-Cee’d, koja bi s prodajom trebala startati krajem 2018. godine.

Advertisements