Advertisements

Ovako će izgledati novi Renault Clio R.S. sa 225 KS

Jedan od najvećih autoriteta po pitanju stvaranja rendera predstavio je prilično uspješan pogled na novi Renault Clio R.S. pete generacije.

X-TOMI DESIGN dosad se nebrojeno puta dokazao u predviđanjima pa se njegova vizija gotovo može smatrati konačnim proizvodom.

Uglavnom, novi Renault Clio pete generacije donosi golem iskorak u odnosu na dosadašnji model. Napredna platforma CMF-B objedinit će malu masu, prostranost i agilnost u gradskim uvjetima. Cilj mu je ostati jednim od lidera B-segmenta, a najavljenom hi-tech revolucijom iznutra, samovozećim mogućnostima Razine 2 i vanjskim izgledom koji se snažno naslanja na aktualan Megane to će mu zasigurno i uspjeti.

No, osim dobro poznate plejade benzinaca, a pogotovo već legendarnog dizelaša 1.5 dCi, pod haubu će se smjestiti i 1.8-litreni 4-cilindarski turbobenzinac. Naravno, takva izvedba nosit će naziv Renault Clio R.S., a povećanjem obujma sa 1.6 na 1.8 litara jasno daje do znanja da mu je namjera postaviti nova mjerila u klasi gradskih bolida.

To će mu zasigurno i uspjeti, jer će snagom od 225 KS skratiti sprint do stotke na 6,2 s, dok će najveća brzina narasti na 245 km/h. Već krajem 2020. godine na tržište bi trebao stići Renault Clio R.S. Trophy koji će nuditi još tvrđi ovjes i oštrije upravljanje, a snaga 1.8-litrenog turbobenzinca bit će povećana na 250 KS.

Advertisements