Ovo je novi Mercedes-Benz A-klase

Premda je službena premijera odavno najavljena za salon automobila u Ženevi, koji starta 6.ožujka, u javnost je pušten novi teaser, a potpuno otkrivanje bit će 2.veljače u Amsterdamu.

Sve više proizvođača automobila koristi upravo takvu strategiju. Nove modele uskom krugu odabranika premijerno prikažu na manjim eventima, a službena prezentacija održi se tjedan ili dva kasnije na jednom od renomiranih salona automobila. Novi Mercedes-Benz A-klase tako će sve adute otkriti 2.veljače u Amsterdamu.

No, o novom modelu već je poznato dosta toga. Obzirom da se prometnuo u jednog od glavnih prodajnih aduta Mercedes-Benza, nakon osjetnog napretka u dizajnu aktualnog modela, novoj su generaciji posvetili posebnu pažnju. Naglasak je stavljen na atraktivnost i agresivnost kojima će dodatno učvrstiti poziciju kod mlađih kupca pa su bojni elementi posuđeni s aktualne generacije CLS-a.

Proteklih 12 mjeseci novi Mercedes-Benz A-klase prošao je rigorozne testove. Uprava je najavila napredak po pitanju ponude prostora, kvalitete ugrađenih materijala, ali i uvođenja novih sustava bitnih za komfor i sigurnost.

Paleta motora obuhvaćat će čak sedam benzinaca i četiri dizelaša. Novost su 1.3-litreni motori razvijeni od strane alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, ali najviše se zapravo očekuje od 1.5-litrenih strojeva. Perjanica Mercedes-AMG A45 se podrazumijeva, a raspolagat će s više od 400 KS. Uvodi se i stepenicu slabiji model oznake A35, koji će iz 2-litrenog turbobenzinca razvijati 300 KS.

Izvedba s potpuno električnim pogonskim sklopom stići će najkasnije krajem 2019. godine, dok bi već krajem ove godine u prodaju trebao stići plug-in hibrid.