Renault Megane R.S. četvrte generacije stiže 2018.

Treća generacija Renault Meganea R.S. prestala je s proizvodnjom još u rujnu 2016. pa fanovi željno iščekuju novi francuski hot-hach. Na tržištu će se potući sa Volkwagen Golfom GTI, Ford Focusom ST, Peugeotom 308 GTi i Seat Cuprom R. Za razliku od dosadašnjih paprenih izvedbi Meganea, novi će, po uzoru na Focus ST, biti dostupan isključivo u 5-vratnoj izvedbi.

Izbor motora zasad se još uvijek drži u tajnosti. Jedni izvori tvrde da će dobro poznati turbobenzinac 2.0 biti nabijen na 265 na 300 KS, dok su drugi uvjereni kako će se pod haubu smjestiti 1.8-litreni motor iz Alpine A110.

Kao i uvijek kad je Renault Megane R.S. u pitanju posebna pažnja bit će posvećena ovjesu. Pogon ostaje prednji, a o izvedbi s pogonom na sve kotače uopće ne razmišljaju. Mjenjač će biti 6-stupanjski ručni, ali postoji i velika mogućnost da će se uz doplatu nuditi i automatski mjenjač EDC, s dvostrukom spojkom. Agilnost će najvjerojatnije biti dodatno unaprijeđena sustavom 4Control, koji na malim brzinama stražnje kotače zakreće suprotno od prednjih, a na većim brzinama u istom smjeru, kako bi se poboljšala stabilnost.