Advertisements

Volkswagen Golf VIII stiže 2019. godine

Potpuno nova osma generacija legendarnog bestsellera stiže u Ženevi 2019. godine, a prema prvim najavama Volkswagen Golf VIII donosi velike promjene. Njemački automobilski koncern tada će predstaviti i I.D. seriju električnih automobila, no Golf VIII za VW će biti zvijezda salona.

Nova generacija dizajnerski neće doživjeti velike promjene, tek neke kozmetičke za moderniji izgled. Promijenit će se grafika prednjih i stražnjih svjetala, a poklopac motora bit će spušteniji.

Unutrašnjost će, pak, dobiti potpuni ‘makeover’. Digitalni ekran osjetljiv na dodir zamijenit će gotovo sve fizičke prekidače te će se preko njega kontrolirati svim važnijim funkcijama automobila. Osim dizelskih i benzinskih motora, u ponudi će biti i blaga hibridna tehnologija s 48-voltnim sustavom.

Prema dosadašnjim saznanjima Volkswagen Golf VIII koristit će modificiranu platformu MQB koja će omogućiti smanjenje mase za 70 kg, prtljažnik će imati obujam od najmanje 400 litara, a brojni vizualni detalji bit će inspirirani modelom Arteon. Novi Golf GTI imat će 250 KS, a Golf R, pejanica s pogonom na sve kotače, bit će napucana na čak 350 KS.

Advertisements