Volkswagenov mali SUV, model T-Roc na hrvatskom tržištu starta sa cijenom od 142.000 kuna

Jučer je u Zagrebu u prostorima Tehničkog muzeja predstavljen Volkswagenov mali SUV; T-Roc. Model koji se očekivao sa posebnim zanimanjem, s obzirom kako je riječ o Volkswagenovom najnovijem adutu u segmentu maliih SUV-ova gdje vlada poprilična gužva.

Temeljen na MQB platformi (kao i novi Tiguan) zahvaljujući prepoznatljivom izgledu i velikim mogućnostima personalizacije ( 11 boja karoserije i 3 boje krova daju 24 različite kombinacije) uz specifične mjere (dužinom 423,4 cm) kraći je više od 25 cm u odnosu na novog Tiguana te nudi neočekivano veliku ponudu prostora unutar kabine, te nudi i pristojnih 445 litara prtljažnog prostora.

Unutar kabine nailazimo na tipičan volkswagenovski pristup gdje su vidljivi kvalitetni materijali i osjetan je dojam kvalitetne završne obrade. Vrijedi spomenuti i Active Info Display koji se dobiva opcijski, a prvi je takav u ovom segmentu automobila.

Ponudu motora za T-Roc čini ukupno šest TSI i TDI strojeva u ukupnom rasponu snage od 115 do 190 KS, a mogu biti upareni sa ručnim i DSG mjenjačima.

Na hrvatskom tržištu starta sa cijenom od 142.000,00 kuna.