Advertisements

Ženeva 2018.: Lexus UX

Novi japanski crossover Lexus UX u konceptnoj je izvedbi predstavljen u Parizu 2016. godine, a sad na salonu u Ženevi proizvodnainačica najavljuje opasan napad na Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 i BMW X1.

Dužinom od 449 centimetara, širino od 190 i visinom od 152 jamči prostranu unutrašnjost, a dašak luksuza i bogata oprema nisu nikad ni bili upitni kad je Lexus u pitanju.

Nova platforma GA-C (Global Architecture – Compact) nudi dobar koktel male mase, voznih svojstava i komfora. Uostalom, već je dokazana u Toyoti C-HR, Prius, Auris, Corolla i Avensis. Uz međuosovinski razmak od 264 centimetara Lexus UX klasičan je predstavnik crossovera C-segmenta, a gotovo je nevjerojatno da su Japanci uspjeli postići krug okretanja od svega 5,2 metra, što će biti glavni adut agilnosti gradskim ulicama.

Kupcima će se Lexus UX nuditi u dvije izvdbe. Lexus UX 200 donosi benzinca sa 168 KS, uparenog s automatskim mjenjačem CVT, dok Lexus UX 250h donosi hibridni pogonski sklop s kombiniranom snagom od 176 KS. Obzirom da benzinac pokreće prednje, a elektromotor stražnje kotače, hibrid zapravo ima pogon na sve kotače.

Kasnije ove godine, vjerojatno na rujanskom salonu automobila u Parizu bi će predstavljen Lexus UX F Sport, s više od 200 KS i adaptivnim ovjesom.

Advertisements