Advertisements

Google maps: Podijelite svoju lokaciju s drugima

Google Maps je prošle godine predstavio jednu novu mogućnost, koja je odmah izazvala brojne polemike i mnoštvo kontraverzi. Naime, kroz aplikaciju je moguće dijeliti svoju trenutnu lokaciju, kao i status navigacije. Mi nećemo ulaziti u to je li to ili ne napad na privatnost, već ćemo se fokusirati na korisne primjene ovih mogućnosti.
Bez obzira pokušavate li nekome dati upute do svog položaja u nepoznatom gradu, ili se pokušavate pronaći tijekom roštiljanja na Jarunu, opcija dijeljenja lokacije omogućit će vam da svom kontaktu putem mnoštva opcija (SMS, e-mail, Viber…) javite svoju trenutnu lokaciju. Osoba kojoj ste podijelili tu informaciju moći će otvoriti link u sklopu Google Maps aplikacije, te vašu lokaciju automatski postaviti kao destinaciju.

Opcija je dostupna kroz izborni kroz karticu „Dijeli svoj položaj“ (Share your location).
Druga korisna opcija jest dijeljenje vremena dolaska. Naime, kako bi smanjio broj poziva i poruka na temu „gdje si“, “za koliko si tu“ ili „kad stižeš“, Google je kroz aplikaciju uveo mogućnost u kojoj možete status putovanja podijeliti s drugima. Ukoliko netko dolazi po vas ili dolazi k vama, a pri tom je vašu dresu unio kao odredište, vi kroz svoju aplikaciju možete pratiti njegov trenutni položaj, te očekivano vrijeme dolaska. Na taj način se ne morate više smrzavati na snijegu ispred zgrade čekajući, već se spustiti u pravi trenutak.
Ova opcija dostupna je kroz karticu: Dijeli napredak putovanja (Share trip progress).

Advertisements