Advertisements

ABT Audi RS3 Sportback juri kao Lamborghini Gallardo

Svim onima kojima Audi RS3 Sportback u standardnoj izvedbi nije dovoljno uvjerljiv u pomoć će uskočiti tuning kuća ABT koja je iz motora uspjela izvući dodatnih 100 KS i 90 Nm pa Audi RS3 nakon tretmana juri kao Lamborghini Gallardo.

Izmjenom usisnog i ispušnog sustava te reprogramiranjem ECU-a snaga je narasla sa 400 na 500 KS, a najveći okretni moment sa 480 na 570 Nm. Tako modificiran Audi RS3 Sportback stotku hvata već za 3,7 sekundi, dok najveća brzina iznosi okruglo 300 km/h.

Samo za usporedbu slične brojke nudio je supersportaš Lamborghini Gallardo, koji je ubrzavao za istih 3,7 s, a jurio je 325 km/h. No, za razliku od njega Audi RS3 Sportback u režiji tuning kuće ABT i dalje nudi gotovo identičnu funkcionalnost osnovnog modela. Uz ponešto lošiju udobnost, ali to fanovima tuninga ionako nije u fokusu.

Stabilnost je poboljšana 20-colnim naplacima i ovjesom KW, koji nudi mogućnost podešavanja visine i tvrdoće, dok su za zvučnu kulisu zaduženi ispušni ‘topovi’ promjera 102 milimetra.

Advertisements